Gyoza, shiitake, kolendra, dymka, marchewka julienne, consomme grzybowe.
(bez laktozy, wegańskie)
Dynia, mleczko kokosowe, ciasto kadaifi, prażone jabłko, puder z dyni, olej z pestek dyni.
(wegańskie)
Strozapretti, guancialle, śmietanowy sos dyniowy, orzechy włoskie, szałwia, pieczony czosnek, parmezan.
(bez glutenu)
Dzik, ziemniaczane puree, marchew, grillowany por, dziki brokuł.
Wołowina, piklowany borowik, musztarda starofrancuska, piklowana szalotka, kremowe żółtko, prażone kapary, masło, bułeczki ciabattini
Burak, pralina z koziego sera, karmelizowane orzechy włoskie, czarnuszka, oliwa z pestek dyni, ocet orzechowy, ciasto filo.
(wegetariańskie)
Wołowina, rzepa, marchew, dymka, kolendra, sezam, topping azjatycki.
(bez glutenu)
Selekcja dojrzewających wędlin (coppa, pancentta, salame),
Lokalny wędzony ser z żurawina, korbacze,
focaccia, piklowana dynia, oliwa hugo
Bułeczki maślane podane z frytkami i sosem domowym Hugo w 3 odsłonach:
Wołowina dojrzewająca, cebula piklowana, sos burgerowy Hugo,
Boczniak w tempurze, sos gochujang,
Lokalny ser wędzony z żurawiną i piklowana dynia.
Rosół z domowym makaronem na regionalnej wołowinie i drobiu.
(serwowany w niedzielę i święta do godziny 18:00)
(bez laktozy)
Żurek, boczek, kiełbasa biała, jajko, ziemniak
Bulion, wołowina, borowiki, por, oliwa pietruszkowa, marchewka, cherry.
(bez glutenu)
Nasze steki przygotowujemy z polskiej selekcjonowanej wołowiny premium o marmurkowatości BMS 3/4+*, sezonowanej co najmniej 30 dni. Dzięki temu mięso zachwyca soczystością, delikatnością i pełnią smaku.
*BMS - międzynarodowy system klasyfikacji marmurkowatości wołowiny.
Soczysty, aromatyczny stek z wyraźną nutą mięsa BMS 4+, serwowany z sosem pieprzowym i domowymi frytkami
Możliwość dobrania mixu sałat lub grillowanych warzyw.
Stek z antrykotu 220g pełen smaku, marmurkowany 4+ kawałek wołowiny, idealny dla miłośników intensywnego aromatu, podany z masłem Café de Paris i domowymi frytkami
Możliwość dobrania mixu sałat lub grillowanych warzyw.
Chateaubriand z wołowiny krzyżowej 200g wyjątkowo delikatny i soczysty, BMS 3+, podany z musem z pasternaku, smardzowe velouté, dziki brokuł, por i grillowana szalotka
Polędwiczka wieprzowa i pachwina, musztardowy mus z selera, gołąbek z kapusty włoskiej z guanciale, marynowana gorczyca, grillowany por, warzywny demiglace.
(Bez glutenu)
Panierowany w panko filet z piersi kurczaka, pietruszka, purée ziemniaczane, dziki brokuł, karmelizowana marchew
Kaczka, dyniowe kluseczki z orzechami, kaczy demi-glace z hibiskusem, flambiorowane jabłka na winie, kruszonka orzechowa
Wołowina, kapusta modra, kluski śląskie, sos pieczeniowy.
Pastramii z naszej domowej wędzarni, piklowana dynia, cebula czerwona, peklowany ogórek, sałata rzymska, sos gochujang, domowe frytki.
(bez laktozy)
Chrzanowe velouté z jabłkiem, gołąbek z kapusty włoskiej z guanciale, grillowany por, dziki brokuł, oliwa pietruszkowa.
(bez glutenu)
Seler, mus z pasternaku, warzywny demiglace, nasiona chia, grillowana sałata rzymska.
(bez laktozy, bez glutenu)
Hummus, boczniak w tempurze, dziki brokuł, glazurowana ciecierzyca, chips z korzenia lotosu.
(bez laktozy, wegańskie)
Tagliatelle, maślany sos winny, borowik, szpinak, czosnek pieczony, parmezan.
(wegetariańskie)
Strozzapreti, ragout z dzika, guanciale, orzechy włoskie, oliwa Hugo.
(bez laktozy)
ser z serowarni Serolli z Ujazdu, karmelizowane orzechy włoskie, piklowana dynia, mix sałat, dresing malinowo-orzechowy.
(wegetariańskie, bez glutenu)
Boczniak, chips z korzenia lotosu, granat, mix sałat, dresing na oleju z pestek dyni.
(wegańskie, bez laktozy)
Do sałatki proponujemy dodatkowo włoską bagietkę.
Crème brûlée na ziarnach bobu tonka, karmelizowana dynia.
(bez glutenu, wegetariańskie)
Gruszka, ganache z belgijskiej czekolady, chipsy miso, kandyzowane chilli.
(wegetariańskie)
Ptyś, krem karmel-marakuja, czekoladowy mus z orzecha laskowego.
(wegetariańskie)
Panacotta z kandyzowaną dynią, sosem pomarańczowo-kardamonowym i ciastem kadaifi.
(wegańskie, bez laktozy)
Bułka maślana, ser cheddar, sałata rzymska, piklowany ogórek, pomidor, ketchup, domowe frytki.
Mus ze śliwki z kruszonką cynamonową.
(wegetariańskie)
Kurczak z kluskami i sosem pieczeniowy lub frytkami i kechupem, karmelizowana marchewka.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając ZAAKCEPTUJ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez KOSLA SP Z O O, Władysława Orkana 14, 47-230, Kędzierzyn-Koźle , Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.